הכנסת אישרה: גם נשים יוכלו לשאת נשק עם שחרורן
02 אוגוסט 2016 13:15 | יש עתיד

התיקון לחוק, אותו יזמה ח"כ עליזה לביא, יאפשר לחיילות המשתחררות לפני גיל 21 להשתלב בעבודה המצריכה נשיאת נשק. "צעד חשוב בדרך למיגורה של אפליה שסממניה ניכרים כבר בצעדיהן הראשונים של נשים לעולם העבודה", אמרה לביא.
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית ברוב של 29 בעד וללא מתנגדים, תיקון לחוק כלי הירייה שיזמה ח"כ עליזה לביא אשר יאפשר לבנות המשתחררות לפני גיל 21 לקבל רישיון לנשיאת נשק עם סיום השירות הצבאי. התיקון המוצע מגדיר את הנסיבות בהם לשר לביטחון פנים לאפשר נשיאת נשק מתחת לגיל 21, כאשר סיום שירות צבאי מלא יחשב כנסיבה לעניין זה.
מטרת התיקון לענות על הקושי שיצר החוק במתכונתו הנוכחית, שמנע מנשים רבות המסיימות את שירותן לפני גיל 21 לעבוד במקצועות אבטחה לאחר שירותן, נוכח הגיל המינימלי המוגדר בחוק. בעקבות התיקון, חיילים וחיילות שהשלימו שירות צבאי מלא יוכלו להגיש בקשה לקבלת רישיון מיד בתום השירות.
יוזמת החוק, ח"כ עליזה לביא אמרה: "אנו מתקנים כאן חקיקה מיושנת נוספת, המותאמת לסיפור חייהם של גברים בלבד (גיל שחרורם). התיקון יסייע גם במתן מענה לצורך תעסוקתי, נוכח הביקוש הגובר למאבטחות ומאבטחים, וגם בהגברת השוויון בנגישות לתעסוקה. תעסוקת נשים ותעסוקה בכלל מתחילה בדיוק בנקודה זו, בה חיילות משתחררות מצה"ל, ואסור שתיחשפנה לאפליה כבר בצעדיהן הראשונים לעולם התעסוקה".
ח"כ לביא הוסיפה: "הופתעתי לגלות שבעוד במסגרת הצבאית המגמה היא של שילוב נשים בתפקידי לוחמה ויצירתם של גדודים מעורבים, דווקא במישור האזרחי החקיקה משתרכת מאחור. צעד אחר צעד, אנחנו עוקרים מיסודותיה אפליה מגדרית שמושרשת בשורה ארוכה של מנגנונים חברתיים ותעסוקתיים".
להצעה, שקודמה בתמיכתו של השר לביטחון פנים גלעד ארדן, צפויה להיות השפעה עתידית גם על חיילים גברים. עם כניסתו של קיצור השירות לתוקף ביולי 2015, יאפשר התיקון לגברים שישתחררו בגיל צעיר יותר מהגיל הקבוע בחוק לקבל רישיון לנשק.
עבודה במקצועות האבטחה נחשבת מקצוע מועדף על צעירים וצעירות רבים לאחר השירות הצבאי. מקורה של ההצעה בפניות של צעירות שהגיעו לח"כ עליזה לביא, שביקשו להשתלב בעבודה כמאבטחות, וגילו כי החוק אינו מאפשר להן, וכן בחברות אבטחה בישראל, הסובלות ממחסור במאבטחים.
כתבות נוספות שיעניינו אותך
מצא את מטה השטח הקרוב אליך