יאיר לפיד נפגש בביתו עם פעילי המחאה הדרוזית בנושא חוק הלאום
16 ינואר 2019 14:23 | יש עתיד

יו"ר יש עתיד יאיר לפיד אירח בביתו עשרות פעילים של המטה לתיקון חוק הלאום בהובלת תא"ל (במיל') אמל אסעד. במהלך הביקור התחייב לפיד לתיקון חוק הלאום .
יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד: "אני מתבייש. אני מתבייש שאזרחים ישראלים, לוחמים, הורים שכולים ונכי צה"ל צריכים ללכת מבית לבית בגשם ובסופה כדי לבקש את הדבר הכי בסיסי שזה השוויון שלכם. זו בושה למדינת ישראל ואנחנו נתקן את חוק הלאום כדי שיכיל את ערך השוויון.בכנסת האחרונה הנחתי על שולחן הכנסת את חוק הלאום של בני בגין בדיוק כדי שלא נצטרך להגיע למצב הזה שבו אזרחים ישראלים פוסעים ומבקשים את מה ששלהם ואני מאמין שכל מי שמבין שצריך לתקן את החוק הזה יעשה את זה יחד איתנו".
תא"ל (במיל') אמל אסעד:"חוק הלאום בנוסחו הנוכחי הוא פוגעני ומסוכן כלפי כל אזרח ישראלי שאינו יהודי. החוק פוגע בכל אזרח בעל מצפון שמאמין בחזון מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית שמקיימת שוויון זכויות גמור בין כל אזרחיה. אנחנו יודעים שאתה שותף לערכים של דמוקרטיה, שוויון ואהבת אדם ואנחנו משוכנעים שציבור גדול ייתן לך את המנדט להשפיע על המדינה. אנחנו סומכים עליך שתסייע למאבק החשוב הזה לתיקון חוק הלאום
המשנה לראש המוסד לשעבר, רם בן ברק: "הדרוזים מאז ומעולם היו שותפים מלאים שלנו והחוק הלאום הנוכחי מערער את השותפות הזו. אזרח הוא אזרח הוא אזרח, גם במדינת לאום יהודית אסור שתהיה היררכיה בין האזרחים. מפלגת יש עתיד תשנה את חוק הלאום כדי שיכיל את הערכים של מדינה יהודית ודמוקרטית".
כזכור, 'יש עתיד' תומכת בחוק הלאום של בני בגין מהליכוד והעלאתה אותו להצבעה במושב האחרון. החוק תואם את ערכי מגילת העצמאות לפיה ישראל הינה מדינת הלאום של העם היהודי ומושתת על יסודות הדמוקרטיה והשוויון.