ח”כ יאיר לפיד בוועדה לביקורת המדינה: ”תקציב דו שנתי לא יוסיף דבר וחצי דבר ליציבות פוליטית ומסכן את כלכלת המדינה”
08 יוני 2016 15:48 | יש עתיד

הוועדה לביקורת המדינה בראשותה של ח"כ קארין אלהרר, דנה בתקציב הדו-שנתי שעומד להיות מוגש בקרוב, בנוכחות בכירי האוצר ושני שרי אוצר לשעבר, יאיר לפיד ומאיר שטרית. ח"כ יאיר לפיד, שביטל את התקציב הדו שנתי הקודם, שהונהג בתקופה בה שטייניץ היה שר האוצר, הציג בוועדה את הנזקים העצומים אליהם נחשף כשנכנס לתפקידו כשר אוצר לאחר תקציב דו שנתי.
ח"כ יאיר לפיד: "כשנכנסתי למשרד האוצר הייתי צריך לתקן את נזקי התקציב הדו שנתי הקודם. כשנכנסתי לתפקידי הקודם מצאתי 39 מיליארד שקל בור תקציבי, וגירעון מעל 4.5 אחוז עם תחזית מעל 5 אחוז ואבטלה שעלתה מעל 6 אחוז. זה התוצאה של התקציב הדו שנתי. כשנכנסתי לאוצר עשינו צעדים קשים כדי לתקן את זה. אני לא יודע אם מישהו מהממשלה הנוכחית יכול לתקן את הנזקים של התקציב הדו שנתי הבא".
לפיד התייחס למצב הכלכלי כיום בישראל: "הצמיחה שיש לנו עכשיו היא פיקטיבית ולאנשים יש פחות כסף והם קונים פחות. הצמיחה נמוכה.הטענה של התומכים בתקציב דו שנתי היא שתקציב דו שנתי מייצר יציבות פוליטית. אז בואו אגיד לכם משהו. הלכתי ובדקתי את זה. בעשרים השנה האחרונות מאז רצח רבין אף אחת מהממשלות לא נפלה בגלל התקציב, והממשלה בה היה תקציב דו שנתי נפלה מסיבות אחרות לגמרי. תקציב דו שנתי לא יוסיף דבר וחצי דבר ליציבות פוליטית".
לפיד הוסיף: "עובדתית זה לא מוסיף ליציבות פוליטית וזה מסכן את כלכלת המדינה. זה הוכח כדבר אסוני למשק הישראלי. את התקציב הדו שנתי כל אזרחי ישראלי ירגיש בכיסו. אנשים בגיל מסוים מאבדים את מקום עבודתם ומתקשים למצוא עבודה מחדש וזה מה שיקרה בגלל התקציב הדו שנתי".
יו"ר הוועדה, ח"כ קארין אלהרר, הזהירה כי "החיסרון האמיתי הוא חוסר היכולת לחזות קדימה, ובוודאי לא לשנתיים, כאשר בישראל הפוליטיקה כה תזזיתית. הסיבה העיקרית לאימוץ התקציב הדו-שנתי היא הישרדות פוליטית כי ראש הממשלה וצוותו חוששים מבחירות. אם התקציב יהיה אופטימי מדי - הוא יפגע ביציבות הכלכלית ויגדיל את הגירעון, ואם יהיה פסימי מדי – הוא לא ישקף את צרכי המדינה האמתיים. הסכמה סביב השולחן נגד צעד שכזה, הקיים רק בבחריין – מוכיחה את הנזק העצום שלו למשק הישראלי".
כתבות נוספות שיעניינו אותך
מצא את מטה השטח הקרוב אליך