ח”כ לפיד בבאר שבע: ”לצה”ל יש ארגז כלים גדול ורחב וצריך להשתמש בכולו היום בעזה”
17 אוקטובר 2018 12:36 | יש עתיד

יו״ר מפלגת יש עתיד, ח״כ יאיר לפיד, ביקר את בני המשפחה שביתה נפגע הלילה בבאר שבע.
יו"ר יש עתיד אמר מחוץ לבית שבו פגע הטיל: ״הבית הזה מאחורי - ככה צריך היה היום בבוקר להיראות הבית של יחיא סינוואר. ככה צריך היום בבוקר להיראות הבית של אסימעיל הנייה. ולא הבית של משפחה שבה אימא במקרה הורידה בזמן את שלושת הילדים שלה לחדר המוגן״.
בנוגע לתגובה של צה"ל אמר ח"כ לפיד: ״לצה"ל יש ארגז כלים גדול ורחב וצריך להשתמש בכולו היום בעזה. החמאס צריך לשלם מחיר יקר. החמאס הוא הכתובת. מה שאנחנו רואים עכשיו זה תוצר של ממשלה שבעצם כמעט חמש שנים לא החליטה מה המדיניות שלה. כשהממשלה לא מחליטה מהי המדיניות שלה, התוצאה היא שכל טיל טועה קובע את המדיניות של המדינה ושל צה"ל. התוצאה היא שאבו מאזן מוביל אותנו למלחמה נגד רצונה של ממשלת ישראל. ראש הממשלה צריך להגיד לנו מהי המידניות שלו בעזה. להפסיק להסתתר מאחורי המלחמות חסרות האחריות של בנט וליברמן ולקחת אחריות״.
לפיד הוסיף: "כמו שהוא יודע לבקש קרדיטים על הצלחות, שייקח אחריות על כישלונות ויתחיל מהלך מסודר, כמו שהצעתי לו לפני ארבע שנים, של שיקום עזה תמורת הפירוז שלה ושל מהלומות קשות יותר כלפי החמאס. בנושא הזה אני ימינה מהממשלה. אני חוזר תסתכלו על הבית הזה ותשאלו את עצמכם למה הבית של יחיא סינוואר לא נראה ככה היום בבוקר".
כתבות נוספות שיעניינו אותך
מצא את מטה השטח הקרוב אליך