ח”כ לביא: ”יש לשנות באופן מידי את הרכב וועדת סל התרופות –מדובר בחיי נשים”
27 אוקטובר 2015 11:40 | יש עתיד

ח"כ עליזה לביא יחד עם עוד 16 חברות כנסת, דורשות משר הבריאות: "יש לשנות באופן מידי את הרכב וועדת סל התרופות –מדובר בחיי נשים"
ועדת סל הבריאות המתכנסת לראשונה בימים אלו, מונה רוב מוחלט של גברים. היום (ג) הגישה חברת הכנסת עליזה לביא (יש עתיד) יחד עם חברות כנסת נוספות מכתב לשר הבריאות, הדורש לשנות את הרכב ועדת סל התרופות ולמנות וועדה בה יהיה ייצוג הולם לנשים ממגוון קבוצות האוכלוסייה. בוועדה קריטית זו, המקבלת החלטות המשפיעות על חיי אדם, חייב להיות ייצוג הולם לכלל האוכלוסייה. השירות הציבורי אמור להיות זה הנושא את דגל השינוי, כושל שוב ושוב ביישום העקרונות שהוא עצמו חוקק וקבע.
ח"כ עליזה לביא: "די, נמאס מההתעלמות ומהאטימות. בכל ועדה ציבורית יש למנות נשים וגברים, חוסר השוויון המובנה מתרחש שוב והפעם בהרכב וועדת סל התרופות – מדובר בחיי בנותינו. למי נוח ונכון שיהיו רק גברים ולמה? מדוע משרד האוצר וקופות חולים שולחים נציגים גברים בלבד? האם הם מאמינים כי חייה של אישה שווה פחות? בשנתיים האחרונות בהן היה ייצוג שוויוני בהרכב הוועדה, נכחנו לראות את השינויים שהתרחשו בה לטובת נשים, תקצוב ראוי לטיפול בסרטן השד, הפסקות הריון ועוד. החלטות אלו ירדו לטמיון ללא הקול שישמיע את הצרכים של נשים. אמשיך לעמוד על המשמר ולפעול לקידום השוויון, גם בחקיקה וגם בחינוך לקידום הטמעת ההבנה. שוויון חברתי זו לא טובה שעושים לנשים אלא שימוש בהון האנושי של החברה כולה לקידומה ובדאגה לבריאות כולנו. אני קוראת לשר הבריאות לפעול בדחיפות הנדרשת בנושא".
מתוך המכתב: "וועדת סל התרופות היא וועדה ציבורית שחיי נשים וגברים תלויים בהכרעותיה. בשנים האחרונות רבות דובר על ההכרח של ועדה זו לתת את הדעת על הצרכים הרפואיים הייחודיים של נשים בכלל, ושל נשים באוכלוסיות מוחלשות בפרט. אנו מבקשות להביא לידיעתכם כי בניגוד להרכב הקודם של ועדת סל התרופות, בו היה לראשונה ייצוג של 50% לנשים, בוועדה החדשה נשים מהוות רק כשליש מהרכב הוועדה. פנייתנו זו היא בהמשך לפניות בנושא של "שדולת הנשים בישראל" ושל "איתך- משפטניות למען צדק חברתי", שלא נענו עד ליום זה".
כתבות נוספות שיעניינו אותך
מצא את מטה השטח הקרוב אליך