'יש עתיד' מתנגדת לביטול מוסד אי-האמון בכנסת
08 מאי 2013 19:16 | יש עתיד

בכנס שיזם ח"כ ד"ר רונן הופמן, המרכז את הטיפול בתחום שינוי שיטת הממשל ב'יש עתיד', הודיע הופמן כי ביטול מוסד אי-האמון לא מופיע בהסכמים הקואליציוניים ו'יש עתיד' תתנגד לכך בדיונים שיערכו לקראת קידום הצעת חוק המשילות: "ביטול מוסד אי-האמון לא מופיע בהסכמים הקואליציוניים ו'יש עתיד' תתנגד לכך בדיונים שיערכו לקראת קידום הצעת חוק המשילות", דברי הופמן.
בדיון השתתפו, בין היתר, שרת הבריאות ח"כ יעל גרמן, ח"כ עופר שלח, ח"כ בועז טפרובסקי, ח"כ דב ליפמן ח"כ משה מזרחי (העבודה), ח"כ דב חנין (חד"ש), ח"כ דודו רותם (הליכוד ביתנו), סתיו שפיר ( מפלגת העבודה) ועוד ח"כים מהסיעות השונות וחוקרים בעלי שם בתחום ונציגי מכוני מחקר שונים.
עוד הוסיף ח"כ הופמן : "הרפורמה לשינוי שיטת הממשל שעקרונותיה נוסחו על ידי עו"ד רונן אביאני - היועץ המשפטי של 'יש עתיד' היא הרפורמה שנפעל לקדם. עקרונותיה מופיעים בהסכם הקואליציוני וסיעתנו מחוייבת להצעה זו, כמו כל סיעות הקואליציה".
גם שרת הבריאות התייחסה לנושא: "אין לי ספק שיש בעיית משילות בישראל" אמרה והוסיפה: "אנחנו הממשלה ה-33 מאז קום המדינה לפני 65 שנה. כשנכנסתי לתפקידי כשרה התחלתי בפעילות אינטנסיבית ומהירה לקידום מדיניוותי במשרד, בידיעה שלאור ניסיון העבר - ממוצע כהונת שר במשרדו עומד על כשנתיים בלבד ואף פחות מכך. בפועל מה שקורה הוא שהפקידים, שנשארים בתפקידם לאורך זמן, הם שמנהלים את המשרדים ולא השרים".
פרופסור אברהם דיסקין הביע את תמיכתו ברפורמה לחיזוק המשילות בישראל אך טען שהצעת החוק המוצעת כיום דורשת תיקונים משמעותיים. דיסקין הסכים כי קיימת זילות במוסד אי האמון אך טען שהעמדת תנאי מקדים של גיוס 61 חברי כנסת להגשת אי אמון גובלת בפגיעה בדמוקרטיה ואיננה הפתרון לסוגיה.
כתבות נוספות שיעניינו אותך
מצא את מטה השטח הקרוב אליך