שר האוצר יאיר לפיד בכנס ראשי מטות ומרחבים: 250 מקומות עבודה חדשים בערד
02 נובמבר 2014 14:04 | יש עתיד
שר האוצר, יאיר לפיד בכנס ראשי מטות ומרחבים שהתקיים ביום חמישי האחרון בישר כי יוקם מפעל חדש של אסם אשר ייצר 250 מקומות עבודה חדשים בערד.

שר האוצר, יאיר לפיד, פנה במהלך שבוע שעבר למספר חברות בישראל על מנת לסייע בבעיית התעסוקה בעיר ערד. בעקבות פנייתו לחברת אסם הודיעה החברה כי תקים מפעל חדש בעיר.
המפעל ייצר 250 מקומות עבודה חדשים. כבר בשלבי ההקמה בשנה הקרובה יפתחו 100 משרות חדשות. חברת אסם התחייבה שעובדים ממפעל "מגבות ערד" ישולבו במפעל החדש.
מתוך דבריו של שר האוצר בכנס:
״לפני שלושה ימים צלצל אלי מאיר כהן, שר הרווחה. "יאיר", הוא אמר, "אנחנו צריכים לנסות לעשות משהו בשביל להציל את העיר ערד." והתחלנו לדבר. שיחה אל תוך הלילה. מה אפשר לעשות בשביל להציל את ערד. אז מצאתי את עצמי מרים טלפונים לחברה אחרי חברה, כדי לראות אם הם רוצים להקים משהו בערד, ובסוף – הגעתי לדן פרופר מ"אסם" ודיברתי איתו. לא שיחה על עסקים, שיחה על ערכים, ועל ציונות, ועל מחוייבות לקהילה. ודן אמר לי שהם באמת מתכננים לבנות מפעל חדש, אבל לא חשבו על ערד, אז סיפרתי לו על העיר ועל הבעיות שלה והוא הרים את הכפפה ואמר שאם זו משימה ציונית הוא נענה לאתגר, והם העבירו החלטה להקים בערד את המפעל החדש שלהם, שיעסיק 250 עובדים. אז כבר ממחר בבוקר הצוותים המקצועיים שלנו הולכים לשבת איתם ולסכם את כל הפרטים הטכניים כדי להוציא את הפרוייקט הזה לפועל במהירות שיא, כי אנחנו לא ניתן לבירוקרטיה לעצור את התהליך הזה."
מתוך דבריו של עו"ד ניסן בן חמו, יו"ר סיעת עתיד חדש לערד: "אני רוצה להודות לשר האוצר, יאיר לפיד, שהרים את הכפפה ונענה לפנייתנו ויחד עם חברת אסם הביאו לפתרון מיידי לבעיית התעסוקה בעיר. סיעת 'עתיד חדש לערד' במועצת העיר תמשיך להוביל יחד עם מפלגת 'יש עתיד' מהלכים למען הציבור בישראל ולמען חיזוק הדרום".
כתבות נוספות שיעניינו אותך
מצא את מטה השטח הקרוב אליך