מהיום: מחירי החשמל יורדים ב-10%
01 פברואר 2015 11:59 | יש עתיד
החל מהיום יורדים המחירים ב10%: יו"ר מפלגת 'יש עתיד' יאיר לפיד התייחס היום (א') מול תחנת הכח 'רידינג' בתל אביב, לירידת מחירי החשמל בישראל. "היום שתדליקו את הסוויץ' של החשמל בבוקר, תדעו שזה עולה לכם 10% פחות".
בהיותו שר אוצר נלחם לפיד שלא להעלות את המס על מחירי הפחם והגז, כל זאת כחלק בלתי נפרד ממלחמתו להורדת יוקר המחיה. אל לפיד הצטרפו גם סגן שר האוצר לשעבר ח"כ מיקי לוי ועשרות מפעילי המפלגה. השניים חילקו לעוברים ושבים חומרים בנושא הורדת מחירי החשמל.
יאיר לפיד: "היום יורדים מחירי החשמל ב-10%. הם יורדים בזכות פעולה שעשינו יחד עם השר סילבן שלום, שר האנרגיה, שבה סירבנו לעלות את המסים על הגז ועל הפחם כדי לאפשר את העלאה הזו כי יוקר המחיה הוא הדבר שמכביד יותר מכול על אזרחי ישראל ויוקר המחיה הוא הדבר שאנחנו נחושים ללכת ולהוריד כמו שהורדנו את מחירי המזון , וכמו שנוריד את מחירי הדיור. אז היום כשאתם תדליקו את הסוויץ' בבוקר של החשמל, אתם תדעו שזה עולה 10% פחות. זו תרומה משמעותית בהורדת יוקר המחיה לאזרחי ישראל".