דיון מיוחד בנושא סם האונס בוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי
06 פברואר 2014 11:38 | יש עתיד
ח"כ יפעת קריב:"יצאנו עם מספר פעולות מעשיות שיבוצעו כבר בתקופה הקרובה ויביאו לטיפול טוב יותר של המשטרה וביתי החולים בבואם להתמודד עם קורבן של סם האונס. במקביל, אנחנו נפעל באופן אקטיבי לעורר מודעות לנושא, ונפעל לקדם יוזמת חקיקה שתאפשר כלים טובים יותר לרשויות החוק להתמודד עם התופעה."
ביום שלישי האחרון התקיים דיון מיוחד בוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי בראשותה של ח"כ עליזה לביא (יש עתיד), בנושא סם האונס ודרכי ההתמודדות עם התופעה. את הדיון יזמה ח"כ יפעת קריב בעקבות החשיפה בתכנית "פנים אמיתיות" של אמנון לוי, על אשת התקשורת שנאנסה על ידי שימוש בסם האונס ופניות נוספות שהגיעו ללשכתה
הדיון עסק בדרכים להעלאת המודעות לנושא ובדרכי ההתמודדות של בתי החולים ורשויות החוק. מהדיון עולה כי קיימת אי ודאות רבה לגביי היקף התופעה, מכיוון שנשים רבות אינן מתלוננות באופן רשמי שנאנסו בסם האונס. יתרה מכך, רמת המודעות בקרב בתי החולים והמשטרה לנושא היא נמוכה מאוד, ולבסוף, קיים קושי ראייתי להוכיח הימצאותו של החומר בגוף, זאת מכיוון שהוא נעלם מהר מאוד מהמערכת ובגלל שלוקח המון זמן מהרגע שכבר מגיעה מתלוננת ועד הרגע שבו בודקים אותה להימצאותו של סם האונס בגופה.
בדיון השתתפה נועה לאריש, בחורה צעירה שבעצמה כמעט ונאנסה על ידי שימוש בסם האונס, ואילולא התושייה של חברותיה הייתה היום מתווספת לסטטיסטיקה של הקורבנות. נועה סיפרה בדיון על הקושי להבין שמשהו קורה לך בכלל ושמישהו סימם אותך ולאחר מכן כשכבר הגיעה לבית החולים על הקושי מול הצוות הרפואי שלא ידע לבדוק אותה כמו שצריך, על מנת לנסות למצוא שאריות של סם כזה בגופה.
נועה לאריש:" לפני שלוש שנים יצאתי לבר תל אביבי טיפוסי, הייתי עם חברה ו-2 ידידים. כל מה שאני זוכרת מאותו היום הוא את שתיית המשקה וההתעוררות בבית החולים. אני ניצלתי מאונס בזכות מזל כלשהו, ובעיקר בגלל החברים שהיו ערניים אליי ואל מצבי.נאמר לי בזמן שרק פקחתי עיניים "את רק שיכורה, מבחינתנו את משוחררת קומי ולכי" כשבפועל לא יכולתי להזיז את הגפיים שלי אפילו. אני מאוד שמחה על הדיון הזה ואני מקווה שזה יעזור ליצור נהלים אחידים בבתי החולים כאשר מגיעה לשם אישה במצבי."
ח"כ יפעת קריב יוזמת הדיון: "זה דיון קשה בשבילי. הסיפורים והעדויות שנחשפנו אליהם בתקופה האחרונה בתקשורת וגם פה בוועדה, הם פשוט מזעזעים. היה לי חשוב מאוד לקיים דיון אופרטיבי ואני שמחה שכך באמת היה. יצאנו עם מספר פעולות מעשיות שיבוצעו כבר בתקופה הקרובה ויביאו לטיפול טוב יותר של המשטרה וביתי החולים בבואם להתמודד עם קורבן של סם האונס. במקביל, אנחנו נפעל באופן אקטיבי לעורר מודעות לנושא, ונפעל לקדם יוזמת חקיקה שתאפשר כלים טובים יותר לרשויות החוק להתמודד עם התופעה."
ח"כ עליזה לביא, יו"ר הועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי אמרה בדיון: "יש בורות איומה בקרב הצוותים המטפלים הפוגשים את הנפגעים בבתי החולים- לסם האונס יש תסמינים ייחודיים והם מחייבים רגישות מושכלת. בעקבות הדיון הקשה בוועדה יתקיים בקרוב יום עיון לריענון ולהכשרה של הצוותים הרפואיים במקביל, נבדוק את אפשרויות החקיקה והעלאת המודעות לנושא ונעקוב מקרוב אחר יישום ההתחייבויות. הועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי תתכנס במחצית מושב הקיץ להמשך מעקב".
בעקבות הדיון העלו אפשרויות להתמודדות עם התופעה בין השאר נבדקת האפשרות של לקיחת בדיקה מהמתלוננת כבר בתחנת המשטרה, מבלי לחכות שהיא תגיע לבדיקה מסודרת בבית החולים. במקביל יתקיים יום הכשרה מיוחד לצוות חדר המיון, לנושא הטיפול במתלוננת שמגיעה לבית החולים בטענה שנאנסה על ידי שימוש בסם האונס.
כתבות נוספות שיעניינו אותך
מצא את מטה השטח הקרוב אליך