אירוע לא שגרתי
26 נובמבר 2013 17:30 | שמעון סולומון

אני רוצה לשתף אתכם באירוע לא שגרתי שעברתי אתמול בלילה.
בדרכי הביתה מהכנסת, עצרתי לתדלק. ביציאתי מהתחנה, זיהו אותי מס' תושבים חרדים כחבר כנסת מטעם מפלגת "יש עתיד", ומיד החלו בקללות והקנטות פוגעות באופן אישי, ועל יש עתיד, בהקשר פעילותה נגד הציבור החרדי כביכול.
בתחילה ניסיתי לדבר ולהסביר בנימוס שיש להם דעה וגישה שונה ומוטעית, ושאין זה נכון ש"יש עתיד" פועלת נגד החרדים. בדמוקרטיה כמו בדמוקרטיה, זה לגיטימי לא להסכים, ולנסות לשכנע את האחר.
האנשים שראיתי לנגד עיניי באמצע הלילה בתחנה, היו אנשים המונעים משנאה. הם לא ניסו להקשיב.. רק לגדף, לקלל ולהשמיץ. עזבתי את המקום כי ראיתי שאין טעם להמשיך כי זה היה כמו לדבר אל הקיר. אם הייתי נשאר, הם גם היו מגיעים לאלימות פיזית כלפיי, אין לי ספק בכך.
בתוך כל ההתרחשות, בלט בעיקר אדם אחד, חרדי, "שומר מצוות", שהיה נסער, אלים ואגרסיבי במיוחד, אשר דיבר בברוטליות: "שסופך יהיה כמו סופו של אביו של הבוס שלך" (הכוונה לטומי לפיד ז"ל, שנפטר לפני כ-5 שנים), "יא עבד כושי, תחזור לאפריקה" .
בנסיעתי הביתה, ניסיתי לחשוב מה מקור השנאה והאלימות שהופנו כלפיי.. על פניו, נראו אנשים בלבוש חרדי, עם ציציות בחוץ, חובשי כיפה וייראי שמיים.. בהנחה שהם גם לומדים תורה ומקיימים מצוותיה וחוקיה.. ניסיתי להבין, כבן לקהילה דתית ושומרת מצוות, מאיזה ספר קודש, פרק או פסוק שאבו את השנאה והאלימות? איפה קראו ש"תורה קודמת לדרך ארץ"?! איפה קראו ש"בין האדם למקום" קודם ל"בין האדם לחברו"??
צר לי שדווקא אלה המתיימרים לייצג את התורה אשר בבסיסה ובמהותה סובלנית, מחבקת, אוהבת ומכילה מתנהגים כהיפך הגמור. אני בטוח שחבורה זו אינה מייצגת את כלל הציבור החרדי, אלא שמדובר באנשים בודדים, קטנים, בורים וחשוכים העושים שימוש ציני ואלים בדת. אף על פי כן, אסור למנהיגי העדה החרדית ולרבנים, לשתוק לנוכח תופעות האלימות הגוברות בחברה החרדית. שתיקה פירושה הסכמה!
אותם "עשבים שוטים" לא יצליחו לגרור אותי, ואת "יש עתיד" לשיח של שנאה. אנחנו עם אחד שכבר התפרק בעבר על שנאת אחים.
"יש עתיד" לא נגד החרדים ולא שונאת אף אחד, היא בעד החברה הישראלית, ופועלת ותמשיך לפעול מתוך אהבה לרעיון הציוני, הקרוי מדינת ישראל.